skip to Main Content
Nalewka Z Mniszka

Nalewka z mniszka

Mniszek lekarski ma niezwykle cenny skład, który możemy zamknąć w syropie i nalewce. Zaskoczyła mnie swoim smakiem nalewka z pozostałości po obcinaniu płatków, które użyłam do produkcji soku na surowo. Łodyżki i resztki kwiatostanów zmiksowałam, zasypałam niewielką ilością cukru i podlałam wódką 40%. Smak, który się wytrącił po kilku dniach zaskoczył mnie – jest lekko karmelizowany i przepięknie pachnie. Teraz ponownie zamierzam zebrać kwiaty i powtórzyć eksperyment. Mniszek jeszcze kwitnie – zdążycie. 🙂

Małgosia/Ziołowa Wyspa

Malgosia

Swoją pasję mam pod stopami. Rośliny, to one dyktują mi, co mam robić, o czym pisać i czemu robić zdjęcie. Mam w sobie ogromną wiarę, że kiedyś ludzie wrócą do natury i jej ogromnej siły. Dlatego też uczestniczę w upowszechnianiu dawno zapomnianej wiedzy.

Back To Top