skip to Main Content

Pokrzywa – owoce dla smaku.

 Pokrzywa - owoce. Jeśli pokrzywa, to majowa? Nie tylko! Latem roślina wchodzi w czas kwitnienia, a później wytwarza owoce (takie mini orzeszki). Owoce są jadalne, a w dodatku mają wielki potencjał odżywczy i leczniczy. Zawierają wartościowe tłuszcze , podobne do…

Cały artykuł
Czeremcha Amerykańska Ma Pyszne Owoce , Warto Zrobić Z Nich Przetwory Na Zimę. Zbieramy Czarne, Dojrzałe Owoce. Super Smaczne Na Surowo, Prosto Z Drzewa.

Czeremcha amerykańska – owoce.

Czeremcha amerykańska (Prunus serotina) Co te czereśnie takie małe? - spyta niejedna osoba, na widok czeremchy amerykańskiej, oblepionej owocami. Rzeczywiście, liście i pokrój drzewa podobne - rośliny należą do tej samej rodziny. Czereśnie szczepi się nawet na podkładkach z czeremchy.…

Cały artykuł
Z Nasion Niecierpka Wykonać Możesz Preparat Przeciw Wypadaniu Włosów. Nasiona Mają Działanie Hamujące łysienie Androgenowe, Czyli O Podłożu Hormonalnym.

Preparat przeciw wypadaniu włosów.

Owoce niecierpka hamują androgenowe łysienie - warto wykorzystać ten potencjał. Łysienie tego typu to najczęstsza przyczyna utraty włosów przez mężczyzn. Preparat przeciw wypadaniu włosów - zrób samodzielnie. Potrzebujesz pół szklanki torebek nasiennych niecierpka - najłatwiej zebrać z niecierpka himalajskiego, to…

Cały artykuł
Owoce Niecierpka Zebrać Trzeba Samodzielnie

Owoce niecierpka – dla urody.

Niecierpek - owoce. Kto nie zna strzelających owocków niecierpka - zabawka pierwsza klasa. Owocki są smaczne i pożywne. Mają też wielki potencjał kosmetyczny. Skład biochemiczny owoców jest bardzo bogaty -m.in. żywice, flawonoidy, kwasy i oleje. Wykonujemy z nich odżywcze maseczki…

Cały artykuł

Ryba na szczawiu

Szczaw komponuje się całkiem dobrze z rybą. Tutaj dorsz smażony na chrupko na skórze, posypany płatkami soli, a pod nim niby pesto ze szczawiu i orzechów. Do tego puree z marchewki doprawione szałwią. Listki i kwiaty szczawiku, nasturcji i rozchodnikowca…

Cały artykuł

Szczaw

    Szczaw zwyczajny, polny, rozpierzchły (Rumex acetosa, acetosella, thyrsiflorus) to trzy gatunki szczawiu o strzałkowatych liściach i kwaśnym smaku, popularnie spożywane w Polsce. Pozostałe gatunki szczawiu (a występuje ich wszystkich w kraju ok. 20) nasady liścia mają sercowate lub…

Cały artykuł
Back To Top