skip to Main Content

Małgorzata Kalemba-Drożdż – Laureatka AIG Prix Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej. Autorka książek kulinarnych o jadalnych roślinach: „Smakowite drzewa”, „Jadalne kwiaty”, „Pyszne chwasty”, „Różane przepisy”, „Kwiatowa uczta” oraz bloga „Trochę Inna Cukiernia” (trocheinnacukiernia.home.blog). Doktor biochemii, wykładowca akademicki.
Oferta: warsztaty kulinarne z dzikimi roślinami i jadalnymi kwiatami (kilkugodzinne i kilkudniowe), wykłady i prelekcje, wykłady spacerowe w terenie.
Warsztaty wyjazdowe – sporadycznie, preferowana lokalizacja Polska południowa.
Kontakt: zakładka „kontakt” na stronie blogowej
Moje wpisy na 1000roślin

Hania Czuchta – rdzenna mieszkanka Beskidu Niskiego. Ukończyła filologię ukraińską na Uniwersytecie Jagiellońskim, specjalizując się w dialektologii karpackiej. Absolwentka podyplomowych studiów z Ziołoznawstwa na Uniwersytecie Rzeszowskim oraz kursu zawodowego Zielarz-Fitoterapeuta organizowanego przez PWSZ im. S. Pigonia w Krośnie a obecnie uczestniczy w kursie Terapie biologiczne na tejże uczelni. Propaguję tradycje zielarskie poprzez autorski projekt „Ziołowy Beskid”, który zrzesza społeczność profesjonalnych zielarzy z terenów Beskidu Niskiego, Beskidu Sądeckiego i Beskidu Wyspowego, organizując liczne spotkania warsztatowe i okolicznościowe. Realizuje jako Mistrz Tradycji projekt Tradycje zielarskie Pogórza i Łemkowszczyzny.
Oferta: warsztaty ziołowo-kosmetyczne, prelekcje, spacery w terenie, warsztaty koralikowania – łemkowska biżuteria użytkowa
Warsztaty wyjazdowe – tak, preferowana rejony Polska południowa
Konktakt mailowy: czuchta@gmail.com

Back To Top