skip to Main Content
Produkcja Octów Ziołowych

Produkcja octów ziołowych

Produkcja octów ziołowych to mój  ulubiony sposób przetwarzania ziół. Co  roku zamykam ich cudowne właściwości w kropli octowego posmaku, które wykorzystuję później nie tylko do gotowania, ale przede wszystkim do picia porannego lub wieczornego napoju z łyżką octu zamiast soku. W octach ziołowych nakładają się  2 rodzaje związków czynnych – tych pochodzących z octu jabłkowego i tych pochodzących z określonych ziół. "Octować" można prawie wszystko, trzeba tylko pamiętać o zasadach higieny, by na pewno zrobił się nam ocet. Zapraszam po kilka pomysłów do artykułu o ziołowych octach.

 

Małgosia/Ziołowa Wyspa

Malgosia

Swoją pasję mam pod stopami. Rośliny, to one dyktują mi, co mam robić, o czym pisać i czemu robić zdjęcie. Mam w sobie ogromną wiarę, że kiedyś ludzie wrócą do natury i jej ogromnej siły. Dlatego też uczestniczę w upowszechnianiu dawno zapomnianej wiedzy.

Back To Top