skip to Main Content
Ziołowe Maceraty Alkoholowe

Ziołowe maceraty alkoholowe

Dlaczego maceraty alkoholowe są dobrym sposobem na przetworzenie ziół?

  1. Nie psują się, mają długą trwałość, ale trzymaj je z daleka od światła.
  2. Wiele związków  kocha procenty i tylko w nich się rozpuszcza, czyli mamy pewność, że mamy to, co mieć zaplanowaliśmy, np sylimaryna z ostropestu dużo lepiej rozpuszcza się w alkoholu niż w wodzie.
  3. Nalewki ziołowe są po prostu pyszne, zwłaszcza te własnoręcznie zrobione. Oczywiście lecznicze pijemy tylko w celach leczniczych, np nalewkę na odporność z jeżówki nie polecałabym pić więcej niż pół kieliszka dziennie…

Zapraszam po przepisy na winka: rozweselające i dające energię.

Małgosia/Ziołowa Wyspa

Malgosia

Swoją pasję mam pod stopami. Rośliny, to one dyktują mi, co mam robić, o czym pisać i czemu robić zdjęcie. Mam w sobie ogromną wiarę, że kiedyś ludzie wrócą do natury i jej ogromnej siły. Dlatego też uczestniczę w upowszechnianiu dawno zapomnianej wiedzy.

Back To Top