skip to Main Content
Rokitnik – Konfitura I Ryż Z Warzywami

Rokitnik – konfitura i ryż z warzywami

Lubicie rokitnik? Robicie przetwory z rokitnika? Ja najbardziej lubię konfiturę z dodatkiem jabłek i owoców dzikiej róży. Smakuje najlepiej na kromce chleba z masłem, albo jako dodatek do charakternego sera. Można jej też użyć do rozgrzewającego obiadu. U mnie za oknem bardzo jesiennie, więc nada się w sam raz!

Zapraszam po przepis na taką konfiturę oraz ryż z warzywami z jej użyciem.

===> Konfitura i obiad z rokitnikiem

 

Ola domowa

 

rokitnik obiad

Ola

Dzikich roślin poszukuje w Danii, podpatruje kopenhaskich kucharzy. Wędzi dymem z pokrzywy, zalewa octem bratki i stokrotki. Marzy się jej spiżarnia z miejscem na wszystkie słoje i butle, które regularnie wypełnia nowymi mieszankami.

Back To Top