">
Masło szałwiowe to jeden z ulubionych dodatków w kuchni francuskiej i włoskiej. Może i my spróbujemy czasami użyć tego lekko gorzkiego, świetnie dezynfekującego zioła?

Masło szałwiowe

Masło szałwiowe to jeden z ulubionych dodatków w kuchni francuskiej i włoskiej. Może i my spróbujemy czasami użyć tego lekko gorzkiego, świetnie dezynfekującego zioła? W postaci sklarowanego masła jest doskonałe do polewania potraw mącznych i kasz. W artykule tutaj również przepis na masło imbirowe, zwane ghee.

O właściwościach leczniczych szałwi poczytasz tutaj.

Małgosia/Ziołowa Wyspa

Masło szałwiowe
0 głosów, średnia: 0.00 (wynik: 0%)


Swoją pasję mam pod stopami. Rośliny, to one dyktują mi, co mam robić, o czym pisać i czemu robić zdjęcie. Mam w sobie ogromną wiarę, że kiedyś ludzie wrócą do natury i jej ogromnej siły. Dlatego też uczestniczę w upowszechnianiu dawno zapomnianej wiedzy.