skip to Main Content
Liście Chrzanu – Chipsy

Liście chrzanu – chipsy

Najnowsze wiadomości z kuchennego frontu: liście chrzanu nadają się do produkcji zielonych czipsów! 
Podobnie do tych jarmużowych (obie roślinki należą zresztą do jednej rodziny kapustowatych, mojej ulubionej przecież), liście chrzanu należy rozedrzeć na mniejsze kawałki, wetrzeć w nie odrobinę marynaty (kilka kropli oleju, octu jabłkowego lub cytryny, sól, ewentualnie odrobinę miodu, sosu sojowego i sezamu) i wysuszyć na wiór w 100 stopniach C, 5-10 minut. Nadają się na samodzielną przekąskę, można pokombinować i użyć jako elementu większej potrawy.

Ola domowa

This Post Has One Comment
  1. A to jest zdecydowanie moja ulubiona wersja czipsów. Używam do liści octu balsamicznego z dzikich jabłek. Świetne!

Comments are closed.

Ola

Dzikich roślin poszukuje w Danii, podpatruje kopenhaskich kucharzy. Wędzi dymem z pokrzywy, zalewa octem bratki i stokrotki. Marzy się jej spiżarnia z miejscem na wszystkie słoje i butle, które regularnie wypełnia nowymi mieszankami.

Back To Top